ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο του φετινού Syros Jazz Festival διοργανώνεται βιωματικό εργαστήριο μουσικοθεραπείας με τίτλο “Εξερευνώντας την επικοινωνία μέσω της μουσικής“.

Η μουσικοθεραπεία, ως μια από τις θεραπείες μέσω της τέχνης, χρησιμοποιείται πλέον όλο και περισσότερο στον χώρο της υγείας, της ειδικής αγωγής και της εκπαίδευσης. Μέσα από το βιωματικό αυτό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα εκφραστικά μέσα και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η μουσικοθεραπεία και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων μουσικοθεραπευτών Δημήτρη Κουκουράκη και Χριστίνας Καλλιώδη θα εξερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να σχετιστούμε μέσω της μουσικής. Με βασικό όχημα τον μουσικό αυτοσχεδιασμό, χωρίς οι μουσικές γνώσεις να είναι απαραίτητες, θα δουν πώς η μουσική δίνει τη δυνατότητα εξερεύνησης του εαυτού και των δυναμικών της ομάδας.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι τρίωρη και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μουσικοθεραπεία, να πειραματιστούν με τη μουσική και να τη χρησιμοποιήσουν ως μέσο για προσωπική εξέλιξη.

Θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο Κορνηλάκη του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (στις 11 π.μ.) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο) στο musictherapysjf@gmail.com. Το εργαστήριο θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και θα τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Supported by the Municipality of Syros-Hermoupolis and the South Aegean Region